PROFIL FIRMY REFERENCE LEKTORSKÝ TÝM GDPR


Sebemotivace

Hlavní stránka »  BLOG »  Sebemotivace

Postřehy z akcí:

Pro manažera i pro majitele je důležitá vize- já vím, co budu dělat v roce 2027, jestli se toho dožiji…

Důležité je říkat si o ty těžší úkoly, protože ty lehčí mohou vést ke krátkodobému zisku, možná i pozičnímu, možná i finančnímu, ale určitě nevedou k dlouhodobějšímu cíli."

… motivací je i určitá hrdost, že pracuji pro tuto firmu, pro tuto značku, to si myslím, že pro ně také může být důležité

„Já myslím, že každý z nás má v sobě kus lenosti. Pokud byste neměl nikoho, kdo vám šlape na paty, tak je to ve finále handicapem.“

„Kvalitu svého života posuzuji podle toho, jak velké procento je v segmentu chci a jak velké je v procentu musím.“

Každá firma musí mít hlavní myšlenku a tu musí dát akcionář…

V každé kariérní úsečce je motivace trochu jiná. Na začátku to bývají peníze, ale tu manager rychle ztratí, protože když nějaké má, tak zjistí, že utrácet a vydělávat peníze je v nepřímé úměře. Pak je to o obraně svého místa – to je silný motiv. Ale také ho to přejde, protože se unaví a říká si: „no tak možná bych se svezl chvilku“. A tak každý manažer začne přemýšlet jestli bude dirigovat každý koncert nebo jenom premiéry… Největší motivace je nakonec to, že ho to baví.

Pro mne je takovým velkým motivačním faktorem to, že máte na zádech někdy sám, někdy s kolegy třeba 700, někdo 2000 nebo 3000 lidí.

Motivace je spojená s inovací. Jakmile není inovace, tak se to spojí s rutinou a pak se stane, že se unavíte a pak už je na každém, jestli chce dělat práci špatnou… A já si myslím, že je dobré pro takového schopného manažera změnit působiště a zkusit něco jiného, aby měl novou motivaci.