PROFIL FIRMY REFERENCE LEKTORSKÝ TÝM GDPR


Personalistika, týmy

Hlavní stránka »  BLOG »  Personalistika, týmy

Postřehy z akcí:

Dneska je to o lidech. Jakýkoli technologický náskok vám nepomůže, za půl roku vás stejně konkurence dostihne…

Původně jsem svým třem ředitelům nechávala volnou ruku ve výběru lidí a postupně jsem zjistila, že skutečně je nejdůležitější věc s jakými lidmi pracujete a tak jsem personalistiku zařadila mezi své priority ve firmě.

„Prvotřídní lidé se obklopují prvotřídními lidmi a druhotřídní lidé se obklopují třetitřídními lidmi.“

Na posty jsme vždy vybírali lidi, kteří měli určitou charakteristiku, byli to lidé, kteří se nebáli problému, kteří se nebáli netradičních řešení, kteří se nebáli pro netradiční řešení spolupracovat se svými kolegy. Tohle se nám vždy osvědčilo.

…aby manažer mohl přenést pravomoci, musí věřit svému týmu…

Nakonec všichni zjistíme, že máme-li alespoň elementárně fungující firmy, tak umíme získat finance na investice, umíme získat zdroje na podporu obchodních záměrů. Nicméně to, co se ukáže jako skutečně nejcennější jsou opravdu lidské zdroje, kvalitní personál, který nakonec dává projektům ducha.

Aby manažer byl na trhu úspěšný, tak k tomu samozřejmě potřebuje nějaké zázemí, potřebuje se obklopit talenty, který za něj dělají, on je obvykle jenom řídí a stříká jim takový ten entuziasmus.

Síla manažera spočívá v tom, jak jsou dobří jeho spolupracovníci

Vytvořit tým, který se nadchne pro vaši myšlenku je hrozně důležité a vytvořit jim podmínky, aby také mohli dát něco svého do rozvoje firmy.

Vnější nábor má riziko v tom, že ten člověk, který má nějakou kariéru za sebou si může dovést spoustu návyků a zlozvyků, které z něho už žádný způsobem nedostaneme, v tom dobré slova smyslu, současně je tam dlouhý adaptabilní a adaptační proces. Na druhé straně může mít pohled z , může přinášet nové řešení.

Když jsme se snažili proniknout na německý trh, tak naši lidé si stěžovali, že němci nás neberou jako rovnocenné partnery a tam byl takový jeden komentář od jednoho z našich zahraničních kolegů a on říkal:

Níže naleznete ještě články k tomuto tématu